Η Renault, με τα CLIO και ZOE, στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων

Η Renault DP World F1 Team καλωσορίζει τον Fernando Alonso
July 8, 2020
Το Renault CLIO γιορτάζει 30 χρόνια!
August 31, 2020

Tο νέο Renault CLIO, το παγκόσμιο γαλλικό best seller, κατακτά την 1η θέση σε πωλήσεις στην Ευρώπη στην κατηγορία του, ενώ και το ηλεκτρικό best seller Renault ZOE, καταλαμβάνει την 1η θέση στις ευρωπαϊκές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, για το 1ο εξάμηνο του 2020.

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, μετά από ένα δύσκολο 1ο εξάμηνο εξαιτίας της πανδημίας, κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις της τάξης του 28,3%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ωστόσο, σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, η Renault είδε τα μοντέλα της να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής αγοράς, την ώρα που τον Ιούνιο η γαλλική εταιρεία κατάφερε να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου των ευρωπαϊκών πωλήσεων, με μερίδιο 10,5%.

Πιο συγκεκριμένα, το απόλυτο γαλλικό best seller, το νέο Renault CLIO, μέσα στο Ιούνιο αναδείχτηκε, για 3η φορά μέσα στο 2020, το 1ο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της Ευρώπης, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Αξίζει να σημειωθεί πως, τον ίδιο μήνα, μέσα στην πρώτη δεκάδα των ευρωπαϊκών πωλήσεων τερμάτισαν τα Renault CAPTUR (3η θέση), Dacia SANDERO (4η θέση), και Dacia DUSTER (8η θέση).

Η εξαιρετική πορεία του νέου Renault CLIO 5ης γενιάς, κορυφώθηκε με την 1η θέση που κατέλαβε στην κατηγορία του, για το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς, κατά το 1ο εξάμηνο του έτους, με 102.949 πωλήσεις.

Η Renault, με τα CLIO και ZOE, στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων

Το 1ο εξάμηνο του έτους βρίσκει τη Renault στην 1η θέση των ευρωπαϊκών πωλήσεων και στα ηλεκτρικά οχήματα, με το νέο ZOE. Το καινούριο, 100% ηλεκτρικό, Renault ZOE 3ης γενιάς, αναδείχτηκε ως το ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, φτάνοντας τις 37.540 μονάδες και σημειώνοντας αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο τον Ιούνιο, το νέο Renault  ZOE σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, με 11.000 μονάδες.

Η επίδοση αυτή είναι το επιστέγασμα της ηγετικής θέσης που κατέχει η Renault στη ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς, από το 2010, έχουν πουληθεί πάνω από 300.000 ηλεκτρικά Renault, την ώρα που, μόνο στη Γαλλία, έχουν ταξινομηθεί περισσότερα από 100.000 ΖΟΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1ο εξάμηνο του έτους, οι επιδόσεις της Renault στις πωλήσεις ηλεκτρικών σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αυξημένες κατά 38% σε σχέση με πέρυσι, με περισσότερα από 42.000 πωληθέντα ηλεκτρικά μοντέλα αυτή την περίοδο.

Η Renault, με τα CLIO και ZOE, στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων

Με το λανσάρισμα των νέων υβριδικών CLIO E-TECH, CAPTUR E-TECH Plug-in, αλλά και του 100% ηλεκτρικού TWINGO Z.E., η Renault, όχι μόνο θα ενδυναμώσει  την παρουσία της στα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και θα πιάσει τους στόχους της, έτσι όπως αυτοί ορίζονται από της νέες, αυστηρές περιβαλλοντικές διατάξεις για το 2020 (CAFÉ).

Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Denis le Vot, Senior Vice President Sales & Regions του Groupe Renault, «Ξεκινάμε το 2ο εξάμηνο της χρονιάς με ένα πολύ υψηλό επίπεδο παραγγελιών, ένα ικανοποιητικό στοκ αυτοκινήτων και με νέα υβριδική γκάμα, τεχνολογίας E-TECH & E-TECH Plug-in, μοναδική στην κατηγορία τους, έχοντας αποσπάσει ήδη εξαιρετικά σχόλια».

Open

Στα πλαίσια της εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, σας ενημερώνουμε ότι οι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας με την εταιρεία μας, είναι προσωρινά ανενεργοί. Για να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στο Site και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία για εσάς, ενδεχομένως αποθηκεύονται πληροφορίες στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε για την πλοήγηση με τη μορφή "cookies". Για να περιορίσετε ή να ελέγξετε τα στοιχεία αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σχετικές επιλογές που παρέχουν οι Internet Browsers. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά εδώ.

Close